Είμαστε ακόμα ζωντανοί

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

andrikakisalekos@gmail.com

Σωστά καταλάβατε ότι τις τελευταίες ημέρες “κάτι έτρεχε” με το Candiadoc, καθώς η ύλη του δεν ανανεωνόταν, όπως άλλωστε είχαμε αναγγείλει με την τελευταία ανάρτηση, λίγο πριν την 1η Ιουλίου.

Δείτε: Λόγω προβλήματος είναι αδύνατη για την ώρα η ανανέωση των θεμάτων στο Candiadoc

Για την ώρα, δεν έχει σημασία το “πώς και το γιατί”, αλλά το ότι είμαστε και πάλι εδώ. Για να συνεχίσουμε τις έρευνες και τις αποκαλύψεις για το “κράτος των αρίστων” και τις πολιτικές του απάτες, για παρεμβάσεις άποψης, για σχολιασμό.

Εκείνο που ξέραμε είναι ότι αυτό το “κράτος των αρίστων” ήταν και είναι απέναντί μας με φανατισμό. Με κάθε μέσο και τρόπο και πρωτίστως με την προσπάθεια να μας προκαλέσει οικονομική ασφυξία.

Δείτε: Στο σκοτάδι κάνουν καλύτερα τις βρομοδουλειές τους- Πώς επιχειρούν να σβήσουν το Candia και τα μη βολικά μέσα

Αυτό που δεν ξέραμε ήταν ότι μερικοί φυσικοί σύμμαχοι δε θα αποδεικνύονταν ως τέτοιοι στα πολύ δύσκολα…

Κι αυτό που μας εξέπληξε είναι το πόσο μας στήριξε ένας ολόκληρος κόσμος, που μέσα σε μερικές ώρες κατάλαβε τί συνέβαινε και θέλησε να είναι εδώ, δίπλα μας. Από καρδιάς είναι κι αυτό το “ευχαριστώ”.

Αυτή ακριβώς η στήριξη, η συμπαράσταση, η ενεργή υποστήριξη ήταν στην οποία υπολογίζαμε από την πρώτη ώρα, όταν πριν μερικά χρόνια ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Αλλά πραγματικά δεν την υπολογίσαμε στον βαθμό που εκφράστηκε τώρα.

Αυτή είναι η δική μας “περιουσία”, η στήριξη όλων εσάς.

Αυτή μας δίνει τη δύναμη να φωνάξουμε “είμαστε ακόμα ζωντανοί”.

Αυτή μας εξοπλίζει για τις επόμενες δημοσιογραφικές μάχες. Μάχες που είναι σε κάθε επίπεδο.

Και τις επόμενες μέρες μέσα στις δικαστικές αίθουσες, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον πρώην αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Βαγγέλη Σισαμάκη και τόσους άλλους.

Είμαστε ακόμα ζωντανοί, λοιπόν! Και δυνατοί!

Έτοιμοι και πάλι να χαλάσουμε τον μακάριο ύπνο τους. Η νύχτα θέλει την απειλητική σιωπή για να διαρκέσει βολικά πολύ ο φόβος. Και σιωπή δεν υπάρχει αν κι εμείς δε συμφωνήσουμε.

Ας μη χαραμίζουμε τις φωνές μας στη σιωπή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί